Waarom wij doen wat wij doen

Wij genieten ervan om mensen te stimuleren henzelf en elkaar emancipatie en een sterk gevoel van eigenwaarde te geven. Eigenwaarde zien wij namelijk als dé voorwaarde voor sociale cohesie en brede welvaart. Wij vergelijken dit vaak met het ‘zuurstofmasker-principe’ in het vliegtuig. Mocht er nood ‘aan de man’ zijn, dan is het advies vanuit de luchtvaartmaatschappij om eerst zelf je zuurstofmasker op te zetten, alvorens je je gaat bemoeien met de zuurstofmaskers van de andere passagiers. Met andere woorden. Pas als je je eigen shit op orde hebt, kun je streven naar een inclusieve en gelijkwaardige samenleving waar in iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Ongeacht sociale, economische of culturele achtergrond.

Een eerlijk verhaal

Wij zetten ons dus in voor een geëmancipeerde wereld en maken daarvoor gebruik van de theorieën van de sociologen Pierre Bourdieu en Fatima Mernissi. Ondanks dat zij gezonde kritiek hadden op elkaars theorieën, of althans Fatima Mernissi vooral op het werk van Pierre Bourdieu, zien wij hun werk juist als complementair. Bourdieu schetst de sociale structuren, de grenzen van de maatschappij voor een individu. Mernissi biedt ons prachtige verhalen over hoe je vanuit een gevoel van eigenwaarde binnen die grenzen kunt leven of er misschien wel buiten kunt treden. En dat is precies wat wij nastreven. De grenzen schetsen en ernaar streven om vooral buiten de grenzen te gaan. Geen oneerlijk verhaal over onbeperkte mogelijkheden, maar een eerlijk verhaal over mogelijkheden binnen beperkingen.

CONTACT

Werk samen met De Sociologie Praktijk aan meer emancipatie en eigenwaarde in de maatschappij. Je kunt ons bellen, mailen, appen of het contactformulier invullen.

fiona@desociologiepraktijk.nl
06 169 645 78

Contact

De Sociologie Praktijk
Lanseloetstraat 30hs
1055 BG Amsterdam
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 16964578

Informatie