Coaching met maatschapppelijk bewustzijn

De Sociologie Praktijk coacht met maatschappelijk bewustzijn. De manier waarop jij over jezelf denkt is mede gevormd door hoe de maatschappij over jou denkt, afhankelijk van de sociale positie die je inneemt. Daarom stel ik vaak de vraag: 'Volgens wie?'. Tijdens mijn eigen therapiesessies merkte ik dat ik me minder goed kon focussen op het moment dat de therapeut de sociale wereld niet meenam. Als vrouw beleef je de wereld anders dan een man. Als wit persoon leef je in een andere wereld dan als je van kleur bent. In mijn coachings hou ik altijd rekening met stereotyperingen, machtsverhoudingen en beschadigde vertrouwensrelaties. 

Iets meer over MBraining
Naast cultuursocioloog ben ik gecertificeerd mBit-coach. mBit is de methode achter mBraining, wat is gericht op de intelligenties van de drie belangrijkste delen van ons zenuwstelsel: het hoofdbrein (het cognitieve brein), het hartbrein (het emotionele brein) en het buikbrein (het instinctieve brein). Op het moment dat deze drie breinen harmonieus met elkaar samenwerken kan je in jouw ‘ultieme staat’ moedige actie ondernemen, op een creatieve manier vanuit een ontspannen hart. Dat zorgt ervoor dat je:

  • Je denken, emoties en intuïtie in evenwicht brengt, waardoor je je meer verbonden voelt met jezelf en anderen.
  • Leert begrijpen en voelen wat er in je lichaam gebeurt (en dat van anderen) en op welke manier je buik, hart en hersenen je lichaam en geest beïnvloeden en niet onbelangrijk, hoe je daarmee kunt leren werken.
  • Betere beslissingen kunt nemen, die leiden tot een beter begrip en verbinding met anderen omdat je meer vanuit compassie kunt handelen.

Wat kan je praktisch gezien verwachten?
We hebben een kort online kennismakingsgesprek, telefonisch of via Teams. En als het klikt plannen we een eerste sessie in van een uur tegen een kennismakingstarief. Je kunt het zien als een soort proefles. We doen dan een korte MBit-oefening met je, zodat je kunt ervaren of het wat voor je is. Mocht je enthousiast zijn, dan maken we een op maat gemaakt plan. Het is wel goed om te weten dat ik coach van mens tot mens. Ik vind het belangrijker om echt goed te luisteren, dan dat ik me rigide aan de methode hou. 

Verandering doen we samen
Wat ook goed is om te weten is dat ik niet dweil met de kraan open. Ik geloof niet (meer) in maandelijkse sessies. We kunnen geen schoon gebit verwachten als we een keer per maand onze tanden poetsen. Verandering staat of valt met structurele herhaling en ik ondersteun je daarbij. We gaan het samen doen, tot het een gewoonte is geworden. Een traject duurt ongeveer twee maanden, waarin we elkaar wekelijks zien. De rest van de tijd ben ik telefonisch bereikbaar, mocht je mij nodig hebben. Ook zal ik jou bellen om je te helpen om jezelf te veranderen. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat De Sociologie Praktijk voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met me op. 

fiona@desociologiepraktijk.nl
06 16964578

Contact

De Sociologie Praktijk
Lanseloetstraat 30hs
1055 BG Amsterdam
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
06 16964578

Informatie